2021 het jaar waarin mijn grote droom uitkwam!

Als ik nu rondloop in mijn café en het mijn gasten naar de zin maak, kan ik nog nauwelijks geloven dat dit nog maar een paar maanden geleden op mijn pad kwam. Het voelt zó vertrouwd. Alsof ik het altijd al heb gedaan. Maar dat is zeker niet het geval.

Na mijn horeca-opleiding wilde ik het liefst in een café of restaurant werken en ooit een eigen zaak hebben. Alleen was er op dat moment nauwelijks fulltime werk in te vinden en ging ik als administratieve kracht aan het werk op kantoor. Ik ‘versleet’ de ene werkgever na de andere, want ik was altijd snel op mijn werk uitgekeken. Toen ik een gezin stichtte en kinderen kreeg, begon ik de voordelen van de regelmatige uren op kantoor wel in te zien. Uiteindelijk kwam ik bij ABP en daarna APG terecht waar ik meer de secretariële kant opging. En ik heb het hier naar mijn zin. Het werk is afwisselend en uitdagend, en ik ontzorg anderen zodat zij hun werk beter kunnen doen. Eigenlijk verschilt dat niet zo heel veel van werken in de horeca. Ik hou er gewoon van als ik anderen van dienst kan zijn of kan laten genieten.

TE VROEG

Ondertussen bleef ik dromen. En zei ik altijd: ‘Als de kinderen het huis uit zijn, ga ik de horeca weer in. En dan het liefst met iets voor mezelf’. Tot in mei dit jaar in mijn dorp het sportcafé in mijn dorp ter overname vrij kwam. Ik had er in de weekenden al vaker uitgeholpen, gewoon omdat ik het leuk vond om erbij te doen. Maar de kans kwam te vroeg, vond ik. De kinderen waren het huis nog niet uit en hadden me nog hard nodig. Dacht ik. Tot mijn oudste zoon me erop wees dat ik wel heel tegenstrijdig bezig was. Ik heb hen altijd geleerd dat ze zich door niks moeten laten tegenhouden om te bereiken wat ze willen. En zelf kreeg ik de kans en wilde ik er niks mee doen. Ze konden heus wel af en toe voor zichzelf zorgen, verzekerden ze me.

Iedereen die ik erover sprak, raadde me aan om het te doen. Mijn leidinggevende bij APG was haast nog enthousiaster dan ik. Het café is dan ook ideaal te combineren met mijn werk bij APG, want het is alleen in de avonduren en weekenden open. Dus ook op mijn werk had ik groen licht. Vanaf dat moment ging het heel snel, het was behoorlijk spannend. Ineens had ik een eigen zaak. En het was perfect. In mijn eigen dorp, met de verenigingen en gasten die ik ken. Beter dan dit had ik niet kunnen krijgen. Druk is het natuurlijk wel, die twee banen tegelijk. Daarom houd ik goed in de gaten dat ik genoeg tijd voor mezelf heb. In mijn vrije uren ga ik het liefst naar buiten. Mijn wandelingen met mijn honden neemt niemand me af.

Het is een heel leuk bruin café dat direct aan een sporthal vastzit. Heel praktisch heet het Sportcafé Wijngracht 9. Dat is ook gelijk ons adres, in Bocholtz. Het was al helemaal naar mijn smaak ingericht en is onlangs gerenoveerd. Je kunt er wat drinken, met een hapje erbij. Door een groot raam kun je de wedstrijden en trainingen volgen die op dat moment in de sporthal aan de gang zijn. De sporters zelf komen na afloop ook vaak wat drinken. En in de zomer hebben we een leuk terras. Inmiddels ken ik iedereen die wel eens komt, en weet ik precies wat ze willen drinken. Als ik zie dat mijn gasten het naar hun zin hebben, ben ik in mijn element.

In de weekenden helpen mijn zoons mee. Dat is heel fijn, want als ik bezig ben met lunches red ik het niet in mijn eentje. En het brengt ons dichter bij elkaar. Want uiteindelijk hoef ik ze helemaal niet zo veel te missen als ik aanvankelijk dacht. Het is dus echt mijn droom die is uitgekomen. In de toekomst zou ik het café best fulltime willen openen, dat is mijn volgende doel. Of het realistisch is met dit café? Dat weet ik niet, maar ik ga het zeker proberen. Ik vind het wel heel jammer dat ik door de coronamaatregelen tijdelijk mijn deuren moet sluiten. Het duurt me nu al te lang. Hopelijk mag ik in januari weer open!

Zodra het weer mag, is Sportcafé Wijngracht 9 te boeken voor bijvoorbeeld feestjes en koffietafels. Verder organiseren we regelmatig muziekavonden, bier – en wijnproeverijen, cocktailavonden etc. Kijk voor de actuele openingstijden en activiteiten op facebook


Wil je meer weten over de mogelijkheden? Bel 045-5446606 of mail naar Wijngracht9@gmail.com.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.